Política25/07/2015

Espadaler assegura que Unió "fugirà de l'independentisme i l'immobilisme" per "liderar la revolució del seny"

El candidat d'Unió per al 27-S reivindica el seu partit com "l'única força capaç de dialogar" amb l'Estat després de les plebiscitàries

Laia Vicens

Barcelona"Ens hem posat dempeus i estem preparats per liderar la revolució del seny". Així de contundent s'ha mostrat el secretari general d'Unió i candidat al 27-S, Ramon Espadaler, als quadres del partit en la seva intervenció al consell nacional que el partit celebra aquest dissabte a Barcelona i que l'ha escollit oficialment com a candidat. Segons ha dit, Unió "fugirà de l'independentisme i l'immobilisme" així com dels "frontismes" de l'Estat i apostarà pel "seny", que és el que "necessita el país". "La nostra prudència no ens farà traïdors i el nostre patriotisme no ens farà imprudents", ha resumit Espadaler.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler s'ha mostrat tan crític amb els postulats independentistes com amb les "intransigències" de l'Estat. De fet, ha demanat a Mariano Rajoy que "deixi de fer mal a Catalunya" però ha insistit que la independència no és la solució al conflicte. Un conflicte que ha dut Catalunya a un "atzucac" perquè els governs de Catalunya i l'Estat han estat "incapaços" de dialogar. "El nostre camí es diu diàleg, acord i consulta", ha resumit, afegint que Unió és "l'única força capaç de dialogar després del 27-S i treure Catalunya del cul de sac". Per això, Espadaler ha refusat tant una declaració d'independència com una suspensió de l'autonomia que aquesta setmana han deixat anar alguns dirigents del govern espanyol.

Cargando
No hay anuncios

En aquesta línia, Espadaler ha reivindicat que "el patriotisme d'Unió es conjuga amb el cor i amb el cap". Segons ha dit, aquest "patriotisme" té "rostre del pagès que està angoixat pensant que el país pot sortir de la UE", o d'un "autònom que reclama seguretat jurídica i una fiscalitat justa", així com d'una "vídua o d'un pensionista preocupats pel futur de Catalunya".

Agraïment a Duran i Pelegrí

Cargando
No hay anuncios

El consell nacional del partit ha avalat que Espadaler sigui el candidat el proper 27-S. Visiblement emocionat, Espadaler ha promès "deixar-se la pell" en la campanya electoral i en l'etapa posterior a les eleccions. "Espero ser digne de la confiança que em feu", ha dit.

Espadaler ha tingut paraules d'agraïment per "l'esforç i la generositat" del líder del partit, Josep AntoniDuran i Lleida, i per la "insubornable lleialtat" de l'exconseller Josep Maria Pelegrí.