Política14/09/2018

El govern espanyol assegura que impulsarà una altra moció conjunta amb el PDECat per al diàleg a Catalunya

Celaá diu que l'autogovern és l'única via per entendre's i que les mobilitzacions no són útils

Mariona Ferrer I Fornells

MadridLa portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha defensat aquest divendres la moció acordada aquesta setmana amb el PDECat per al diàleg a Catalunya i que el partit independentista va acabar retirant. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, s'ha mostrat convençuda que tornaran a "impulsar" la moció i que aquest cop comptarà amb el suport de les "forces catalanes" al Congrés –En Comú Podem, ERC, el PDECat i els diputats del PSC– perquè només és possible trobar-se en "aquest territori comú, el de l'autogovern". "És la cosa més desitjable i amb tota seguretat serà possible", ha puntualitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Celaá ha assegurat que "ni les mobilitzacions ni altres eines que es puguin mirar d'incorporar" seran útils perquè "la llei i el diàleg" són les úniques solucions. "Aquesta moció és perfectament útil i la continuarem buscant", ha conclòs en l'única pregunta en què s'ha referit a Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

Segons el govern espanyol, la moció és una eina "perfectament útil" perquè, a diferència d'altres mecanismes, es dirigeix a tota la societat catalana, "nacionalistes i no nacionalistes".