Política09/09/2015

Congressistes dels Estats Units es pronuncien a favor de l'autodeterminació de Catalunya

Asseguren que Espanya "no pot ignorar la voluntat dels catalans"

Núria Ferragutcasas

WashingtonUn grup de representants de la Cambra de Representants dels Estats Units s’ha pronunciat aquest dimecres a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya. Els legisladors, que s’han reunit amb el secretari d’Afers Exteriors català, Roger Albinyana, han afegit que Espanya “no pot ignorar” la voluntat dels catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“No veig cap raó per què els catalans no puguin decidir si volen ser part d’Espanya o no”, ha dit el legislador republicà de Califòrnia, Dana Rohrabacher. “Als Estats Units, creiem que els pobles tenen dret a l’autodeterminació”, ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Rohrabacher, president dels subcomitès d’Afers Exteriors de la cambra baixa nord-americana, ha afirmat que per a Espanya seria millor que “donés l’opció als catalans de quedar-se voluntàriament al país en lloc de fer-los pensar que estan forçats a formar-ne part”. “Això crea ressentiment. I perjudica el sentiment d’unitat que un país necessita”, ha conclòs.

Per la seva part, Mario Díaz-Balart, legislador republicà de Florida i fill d’immigrants cubans, ha assegurat que “no es podrà ignorar” la voluntat dels catalans si es posicionen a favor de la independència.

Cargando
No hay anuncios

Reunió al Congrés

Els cinc congressistes nord-americans que han assistit a la reunió, segons ha explicat Albinyana, s'han interessat pels futurs escenaris després de les eleccions de 27 de setembre i la posició que tindria una Catalunya independent en temes de seguretat i econòmics.

Cargando
No hay anuncios

Albinyana ha subratllat que la reunió es va fer a petició dels legisladors nord-americans per tal d’explicar el que està passant a Catalunya. “No busquem en aquests moments cap adhesió perquè no existeix cap mandat dels catalans en un sentit o en un altre”, ha dit, i ha recordat que la posició del govern nord-americà continua sent “neutral” i creu que és un assumpte intern d’Espanya.