JUDICI
Política17/02/2015

Extremadura demana una multa de 3.650 euros al regidor que va convidar a apadrinar un nen extremeny

L'edil de Torredembarra va compartir el 2008 en el seu blog una imatge d'internet i es defensa emparant-se en la llibertat d'expressió

Acn / Ara

TarragonaUna multa de 3.650 euros és el que ha demanat la Junta d'Extremadura en el judici contra el regidor de Torredembarra Lluís Suñé (d'una llista vinculada a ICV-EUiA) per ultratge al poble extremeny. Durant la vista oral celebrada aquest dimarts, Suñé, que ha declarat en català, ha reiterat que el 2008 va penjar al seu blog un comentari polític amb una imatge extreta d'Internet, sense voluntat d'ofendre. El dret a la llibertat d'expressió ha centrat l'argumentari de la defensa, que demana l'absolució.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El judici, que ha durat poc més d'una hora, ha quedat vist per a sentència. El jutge, que ha desestimat les mocions de diversos ajuntaments de suport a l'acusat, resoldrà en cinc dies. "Moralment ja som guanyadors", ha dit Suñé a la sortida.

Cargando
No hay anuncios

En la imatge que va compartir el regidor hi apareixen un nen i una nena pobres i les frases "SOS Extremadura needs you [Extremadura et necessita]" i "Un 8,7% del PIB català no és suficient, apadrina un nen extremeny per 1.000 euros al mes".