Política24/12/2014

"Hem de tallar d'arrel i sense contemplacions la corrupció", el discurs de Felip VI en deu frases

El monarca es mostra inflexible amb les aspiracions dels catalans i avala les xifres de la recuperació econòmica del PP

Ferran Casas

BarcelonaEl primer discurs de Nadal de Felip VI emès per televisió (també per TV3) ha girat entorn la situació econòmica, els casos de corrupció i Catalunya. Aquestes són les deu frases més destacades del seu discurs:

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. El context: "La importància d'alguns dels nostres problemes polítics genera inquietud; i les conductes que s'allunyen del comportament que hem d'esperar d'un servidor públic provoquen, amb tota la raó, indignació i desencant"

Cargando
No hay anuncios

2. La corrupció: "Necessitem una profunda regeneració de la nostra vida col·lectiva i la lluita contra la corrupció és, en aquest punt, indefugible"

3. Les mesures: "Els responsables de les conductes irregulars estan responent ja d'elles; hem de tallar d'arrel i sense contemplacions amb la corrupció"

Cargando
No hay anuncios

4. Sortida de la crisi: "No obstant, és un fet –molt positiu– que les principals magnituds macroeconòmiques estan millorant i que hem recuperat el creixement econòmic i de la creació d'ocupació"

5. La vigència de la Constitució: "El poble espanyol, en exercici de la seva sobirania nacional, va ratificar la Constitució que va proclamar la nostra unitat històrica i política i reconèixer el dret de tots a sentir-se respectats"

Cargando
No hay anuncios

6. Les raons per dir no a la independència de Catalunya: "No es tracta només de l'economia o dels interessos sinó també, i sobre tot, dels sentiments"

7. La seva quimera: "Em dol i em preocupa que es puguin produir fractures emocionals, desafeccions o rebutjos entre famílies, amics o ciutadans. Ningú a l'Espanya d'avui és enemic de ningú"

Cargando
No hay anuncios

8. El sobiranisme no té acceptació: "Tot el que hem aconseguit junts neix de la força de la unió. I la força d'aquesta unitat és la que ens permetrà arribar més lluny i millor en un món que no accepta ni la debilitat ni la divisió de les societats, i que camina cap a una major integració"

9. Resoldre les disputes: "Les disputes no es resolen amb ruptures emocionals o sentimentals. Respectem la Constitució que és la garantia d'una convivència democràtica, ordenada, en pau i llibertat"

Cargando
No hay anuncios

10. El relleu a la Corona: "Espanya es va donar a si mateixa i al món un exemple de serietat i dignitat en el desenvolupament del procés d'abdicació del meu pare el rei Joan Carles"