PRESOS POLÍTICS
Política06/11/2020

La Fiscalia demana suspendre el tercer grau de Bassa i Forcadell

Ara

BarcelonaLa Fiscalia va presentar aquest divendres un recurs d’apel·lació perquè el Tribunal Suprem suspengui el tercer grau de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i de l’exconsellera de Treball Dolors Bassa. El ministeri públic va enviar l’escrit tres dies després que el jutjat de vigilància penitenciària rebutgés suspendre el règim de semillibertat a les dues preses polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa poc més d’una setmana, el jutge, Jesús Moncada, va avalar el tercer grau de les dues exdirigents independentistes basant-se en el bon seguiment dels programes de tractament i també en el fet que haguessin descartat continuar en la vida política. Pocs dies després, aquest dilluns, la Fiscalia va recórrer aquesta decisió. Però el criteri del jutjat de vigilància penitenciària va contradir el del Tribunal Suprem i va permetre que Carme Forcadell i Dolors Bassa poguessin continuar sortint de la presó diàriament i passar els caps de setmana a casa seva fins que el Tribunal Suprem no decidís sobre el fons de la qüestió.

Cargando
No hay anuncios

Ara, segons van informar a l’agència Efe fonts jurídiques, el ministeri públic al·lega en el seu escrit que, d’acord amb la llei, la mera presentació del recurs d’apel·lació contra la classificació penitenciària ha de comportar la suspensió automàtica del tercer grau (és el que defineix la disposició addicional cinquena de la llei del poder judicial).

La posició del jutge en el cas de les dues exdirigents independentistes es contraposa a la que ja va prendre el jutjat de vigilància penitenciària que va valorar el cas de la resta de presos polítics, els set homes que estan tancats a Lledoners -són dos magistrats diferents-. A tots ells, la jutge els va suspendre immediatament el tercer grau quan va acceptar la petició que havia fet la Fiscalia el mateix 27 de juliol. Tots set havien obtingut el tercer grau dues setmanes abans.