Política10/04/2015

La Fiscalia demana presó provisional per a set dels presumptes jihadistes detinguts pels Mossos

Només tres dels deu arrestats que han declarat avui a l'Audiència Nacional s'escapen de la petició de la fiscal. El jutge Santiago Pedraz decidirà ara si ordena aquests empresonaments

ángeles Vázquez

MadridSet dels deu detinguts majors d'edat en l'operació dels Mossos d'Esquadra contra una suposada cèl·lula jihadista s'enfronten a la petició de la Fiscalia perquè se'ls enviï a la presó provisionalment. Mentre l'únic arrestat que era menor d'edat –17 anys– ja ha estat enviat a un centre d'internament en règim tancat –per ordre del jutge de menors–, els altres han declarat auquest matí davant del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara, el magistrat, ha de decidir si envia a la presó preventiva aquests set homes assenyalats per la Fiscalia, que els acusa de pertinença a una cèl·lula anomenada 'La Fraternidad Islámica', tal com s'ha expressat en els interrogatoris, segons fonts judicials coneixedores de les declaracions.

Cargando
No hay anuncios

Només dos homes i la dona detinguda s'escapen de la petició de presó i quedaran en llibertat provisional mentre continua la investigació. La decisió del jutge es coneixerà en les pròximes hores.