Política14/04/2019

El Front Republicà demana "unitat per tombar el règim del 78 i un estat feixista"

La número dos per al 28-A diu que no poden acceptar la "humiliació" d'anar a Madrid a "agenollar-se"

Acn

L'Hospitalet de LlobregatEl Front Republicà ha demanat aquest diumenge des de l'Hospitalet de Llobregat "unitat per tombar el règim del 78, un estat demòfob, violent, cruel i feixista". Així ho ha expressat en un acte davant d'un centenar de persones la número dos per Barcelona de la coalició, Mabel Rodríguez.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata ha assenyalat que des del Front Republicà no poden acceptar la "humiliació" d'anar a Madrid "amb un discurs ple de promeses" i després agenollar-se "davant partits hereus de Franco o que s'omplen la boca de promeses de memòria històrica". En aquest sentit, ha recordat que les línies vermelles de la coalició entre Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya és el reconeixement del dret a l'autodeterminació.

Cargando
No hay anuncios

Rodríguez ha apuntat que les seves condicions per investir Pedro Sánchez president és tenir el "ferm compromís" del PSOE d'acceptar el dret a l'autodeterminació i la publicació al BOE. A més, també ha recordat que s'ha de "suprimir qualsevol condemna" contra els líders jutjats al Suprem i alliberar els presos i permetre "el retorn immediat dels exiliats".

Crítiques a ERC i JxCat

Durant l'acte a l'Hospitalet, la número dos de la llista per Barcelona ha recordat Neus Català i ha reivindicat que l'"obligació" és "no deixar caure en l'oblit el sacrifici d'una generació que va donar-ho tot per lluitar contra l'odi".

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, i recordant que Català va votar en el referèndum de l'1-O, ha llançat un missatge a ERC i Junts per Catalunya perquè "no s'omplin la boca de llibertat" si no van a Madrid a "expressar-ho". "Fem-ho per ella, fem-ho per tots nosaltres", ha conclòs, i ha reafirmat que cap vot del Front Republicà anirà a parar a un partit "feixista".