Política12/11/2012

Margallo sí que defensa el dret d'autodeterminació del Sàhara

El ministre d'Afers Exteriors defensa davant l'enviat especial de l'ONU una solució “justa” al Sàhara, basada en l'autodeterminació

Ara

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors i Cooperació espanyol, José Manuel García-Margallo, ha defensat el dret d'autodeterminació dels sahrauís per tal de trobar una solució al conflicte del Sàhara Occidental. Margallo ho ha reiterat aquest dilluns davant l'enviat especial de l'ONU a aquesta zona, el nord-americà, Christopher Ross.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa el ministeri en un comunicat, en la trobada Margallo ha traslladat a Ross "el suport d'Espanya a la recerca d'una solució política justa, duradora i mútuament acceptable, que prevegi la lliure determinació del poble del Sàhara Occidental, de conformitat amb els principis i objectius de la Carta de les Nacions Unides". Al mateix temps, el ministre ha donat suport a la tasca que duu a terme Ross "amb l'objectiu d'apropar les parts a una solució definitiva".

Cargando
No hay anuncios

Aquesta trobada s'emmarca dins d'una gira per la regió de l'ambaixador Ross que l'ha portat a Rabat, al territori del Sàhara Occidental (per primera vegada). Després del seu pas per Madrid, Ross continuarà la gira a París i posteriorment elaborarà un informe sobre els avenços que s'han produït en les negociacions.