Política05/05/2016

El Govern crida els catalans a no "resignar-se a l'abús" de l'Estat

Mundó acusa el govern espanyol d'aplicar la suspensió de l'autonomia "per la porta del darrere" amb els recursos al TC

G.pruna

Barcelona"Els ciutadans de Catalunya han d'obrir els ulls i decidir si es resignen a aquesta situació d'abús o no". Amb aquest missatge el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha conclòs la seva intervenció en una interpel·lació de Junts pel Sí al Parlament sobre la judicialització de la política.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la concatenació de recursos i sentències del Tribunal Constitucional (TC) contra lleis catalanes, el conseller ha acusat el govern espanyol en funcions d'estar aplicant l'article 155 de la Constitució -el de la suspensió d'autonomia- "per la porta del darrere".

Cargando
No hay anuncios

"El que fan els 135 diputats del Parlament, ho desfan sistemàticament els 12 jutges del TC", ha lamentat Mundó, que ha opinat que les finances i l'autonomia catalanes estan "suspeses de facto". Per això, i tal com es farà amb la llei antidesnonaments, ha instat el Parlament a treballar per tornar a desplegar tot allò que es suspengui.

Abans, el diputat de Junts pel Sí Roger Torrent ha titllat la democràcia espanyola de "democràcia 'low cost", i ha reivindicat que l'única forma de fer front a aquesta situació és que Catalunya sigui un Estat.