Política15/11/2013

El Govern contrasta els vols "en classe turista" de Mas amb els "avions presidencials" de Rajoy

La Generalitat es declara "estupefacta" pel "profund desconeixement" de la vicepresidenta del govern espanyol sobre les polítiques d'austeritat catalanes

Ara

BarcelonaEl Govern ha expressat aquest divendres la seva "sorpresa i estupefacció" per les crítiques de la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, al recent viatge d'Artur Mas a Israel. En un comunicat, el Govern s'ha queixat de les declaracions de Santamaría posant en dubte l'austeritat dels viatges oficials de Mas. Aquestes paraules, assenyala el comunicat, "reflecteixen un profund desconeixement de les polítiques d'austeritat" que està aplicant la Generalitat, "particularment en els desplaçaments oficials".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Austeritat que queda demostrada en el recent viatge a Israel, en què el president Mas i les persones que el van acompanyar van viatjar en classe turista, mentre que el govern espanyol quan es desplaça ho fa amb avions presidencials. L'equip que va viatjar amb el cap de l'executiu està compost pel mínim personal imprescindible i constitueix, com a molt, una tercera part del que acompanya el president del govern espanyol habitualment", argumenta el Govern.

Cargando
No hay anuncios

A més, s'especifica que "els empresaris, periodistes i acompanyants que formaven part de la delegació van pagar cadascú el seu viatge, cosa que no passa amb els desplaçaments del govern espanyol". Per això, el Govern demana a Santamaría que, "quan es pronunciï sobre la política d'austeritat que practica la Generalitat, s'informi prèviament per poder tenir totes les dades de manera contrastada i rigorosa sobre els fets dels quals emet opinió".