POLÍTICA
Política11/12/2012

Homs: "Cada euro que ingressem de privatitzacions és un euro que deixem de retallar"

El Govern justifica privatitzacions d'empreses públiques "per arribar a final de mes". Reconeix que és una situació "incòmoda", però assegura que estaven previstes en els pressupostos del 2012

M.colomer

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha justificat aquest dimarts els processos de privatització de la gestió dels túnels de Vallvidrera i del Cadí –amb el Govern en funcions– o la d'Aigües Ter-Llobregat –Just abans de començar la campanya electoral– per escurçar les retallades, per quadrar els pressupostos i "per arribar a final de mes". "Cada euro que ingressem de privatitzacions és un euro que deixem de retallar", ha manifestat en una roda de premsa després de la reunió del consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És tant trist com vulgui haver-se de vendre coses per arribar a final de mes", ha admès Homs, que ha recordat que, al capdavall, el Govern està executant el pressupost del 2012, que incloïa els ingressos en concepte de les privatitzacions que ara s'estan executant.

Cargando
No hay anuncios

Incomoditat d'ERC

La culminació dels processos de privatització d'empreses públiques ha generat malestar a ERC, amb qui negocia CiU per garantir l'estabilitat parlamentària del Govern. El líder dels republicans, Oriol Junqueras, va retreure al Govern que en plena negociació CiU-ERC culminés "de manera unilateral i sense consultar-ho" l'adjudicació a Abertis dels túnels de Vallvidrera i del Cadí.