Política18/10/2014

El Govern s’activa per garantir que es voti a tots els municipis

Núria Orriols

BarcelonaLa Generalitat ha iniciat contactes amb els ajuntaments dels municipis més petits per garantir que es pugui votar el 9 de novembre a tot Catalunya. Per assegurar la capil·laritat del procés participatiu, fonts municipals han confirmat a l’ARA que les delegacions del Govern ja estan demanant per escrit a alguns consistoris que cedeixin a la Generalitat locals municipals on es puguin fixar punts de votació.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, actualment hi ha només 600 punts definits a tot el territori -la majoria, instituts públics propietat de la Generalitat- per acudir a les urnes del nou 9-N, una xifra que contrasta amb els 4.000 punts previstos en la consulta suspesa pel Tribunal Constitucional. A hores d’ara, doncs, la votació està garantida a totes les ciutats grans, però es deixava fora del procés les poblacions petites.

Cargando
No hay anuncios

Per col·laborar en el procés participatiu, els ajuntaments que “de manera lliure i voluntària” vulguin cedir espais municipals per a la votació tindran temps fins dilluns a la una del migdia per comunicar-ho al Govern. Hauran d’enviar un formulari, firmat per l’alcalde, a la vicepresidenta Joana Ortega en què s’enumerin els equipaments municipals que es posen a disposició del 9-N. D’acord amb les fonts consultades, també caldrà que les persones disposades a actuar com a coordinadors municipals dels locals s’inscriguin com a voluntaris a la web engegada pel Govern, www.participa2014.cat, per informar sobre el procés participatiu.

Cooperació i participació

Cargando
No hay anuncios

L’actuació s’empara legalment, segons l’escrit remès als ajuntaments, en la llei de règim local. En concret, en els principis que regeixen la relació entre administracions, “la cooperació i assistència recíproques”, així com també en la promoció de l’acostament dels ciutadans a les eines de participació.