Política14/10/2017

El Govern obvia la suspensió de la DUI del resum de la intervenció de Puigdemont al Parlament

Destaca, en canvi, el "mandat" que genera l'1-O perquè Catalunya esdevingui un estat

Ara

BarcelonaHan passat quatre dies des que Carles Puigdemont va "assumir" al Parlament que els resultats de l'1-O generen un "mandat" perquè Catalunya esdevingui un estat independent. Quatre dies durant els quals s'han multiplicat les interpretacions sobre si el president del Govern va declarar o no la independència. El que sí que va deixar clar dimarts és que, la declarés o no, els efectes van quedar suspesos. El Govern ha publicat aquest dissabte un resum de les frases més destacades de Puigdemont –adjuntant-hi també la transcripció del discurs sencer– en el qual s'obvia la suspensió de la DUI.

Cargando
No hay anuncios

A dos dies perquè s'exhaureixi el termini que el govern espanyol ha donat a Puigdemont per aclarir què va declarar dimarts, el Govern resumeix el discurs de Puigdemont en cinc frases. La primera: "Amb els resultats del referèndum de l'1 d'octubre, Catalunya s'ha guanyat el dret a ser un estat independent". També en destaca la immediatament posterior: "Avui assumeixo el mandat que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república".

El diàleg i la mediació internacional van ser les altres qüestions principals, segons el resum del Govern: "Hem d'escoltar les veus que ens han demanat que donem una oportunitat al diàleg amb l'Estat". I, per acabar, una apel·lació a la serenitat. "Si tothom actua amb responsabilitat, el conflicte es pot resoldre de manera serena i acordada".

Cargando
No hay anuncios

Més enllà del resum, el discurs complet del president de la Generalitat està disponible a través de la transcripció que l'executiu ha penjat a la web.