Política16/01/2013

L'extresorer del PP va arribar a tenir 22 milions a comptes bancaris suïssos

Els va buidar un cop imputat pel cas Gürtel, segons una investigació de l'Audiència Nacional

Efe

MadridL'extresorer i exsenador del PP Luis Bárcenas va arribar a tenir 22 milions d'euros en un compte en un banc de Suïssa, quantitat que va traspassar a altres comptes el 2009 un cop imputat en el cas Gürtel, segons la documentació que aquest país ha enviat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria, el jutge acorda traslladar aquesta nova documentació a l'Agència Tributària i a la policia perquè realitzin informes sobre cinc comptes bancaris trobats a Suïssa, quatre d'aquests vinculats presumptament a Bárcenas, i un cinquè, a un altre imputat pel cas Gürtel, Eduardo Eraso Campuzano.

Cargando
No hay anuncios

Segons la nova informació, Bárcenas tenia a finals del 2005 14.885.976 euros en un compte del Dresdner Bank a nom de la fundació panamenya Sinequanon, quantitat que va pujar a 19.757.330 euros a finals del 2006 i a 22.144.832 euros a finals del 2007. Després, va baixar a 13.673.661 euros a finals del 2008 i a 11.853.921 euros a l'octubre del 2009.

Per al jutge, resulta acreditat que el compte està vinculat a Bárcenas perquè l'entitat identificava el client amb les inicials "Mr LB", "LB" o "LBG", i també de forma completa com Luis Bárcenas Gutiérrez amb còpia del seu DNI, explica la interlocutòria, que destaca la col·laboració de les autoritats suïsses en aquest assumpte.

Cargando
No hay anuncios

A més, la interlocutòria indica que diverses converses entre treballadors de l'entitat bancària sobre l'activitat política del client contribueixen a revelar la seva identitat, quan els treballadors fan referència a la seva condició de senador i també de tresorer del PP espanyol.

Tots aquests fons trobats a Suïssa procedirien d'un altre compte que es va obrir el 2001. És per això que el jutge ha acordat ampliar la comissió rogatòria al període comprès entre aquest any i el 2005, ja que les dades actuals només analitzen els moviments a partir del 2005.

Cargando
No hay anuncios

L'Audiència Nacional va reobrir el cas contra l'extresorer del PP el març passat. En la mateixa investigació estan imputats el senador Jesús Merino i l'exregidor d'Estepona Ricardo Galeote, tots ells acusats per suposats delictes fiscals i evasió de capitals.