POLÍTICA
Política01/12/2012

Herrera a ERC: "El preu del dret a decidir no són 4.000 milions de retallades"

El líder d'ICV adverteix a ERC que avalar els comptes del 2013 amb les retallades anunciades és un "suïcidi econòmic"

Acn

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, en la intervenció al primer consell nacional del partit després del 25-N per fer balanç de les eleccions, ha advertit a ERC, però també al PSC, que "el dret a decidir no té preu i menys un preu de 4.000 milions d'euros", una nova onada de retallades que, segons Herrera, "degradarà els drets de la gent, els serveis, l'economia", i conduirà el país cap a "un espirar el desastre absolut".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha reclamat aquest dissabte que l'esquerra catalana no es limiti a "esmenar" les polítiques econòmiques i socials de CiU, sinó que aposti per "canviar-les". Herrera és conscient que "l'aritmètica no dóna", però exigeix la "responsabilitat" de l'esquerra catalana per intervenir i canviar la base de les polítiques de CiU, no només "matisar-les", sinó "construir una alternativa".

Cargando
No hay anuncios

Cimera de les esquerres

No es tracta, diu l'ecosocialista, de si ERC facilita la investidura de Mas o de si el PSC aplana el camí als pressupostos, sinó que per Herrera cal establir una cimera de partits d'esquerra per "anar de bracet" amb els agents socials a Madrid i a Brussel·les per defensar que "no es pot acceptar" una nova onada d'ajustos xifrats en 4.000 milions d'euros perquè és "un suïcidi econòmic i l'aniquilació dels drets socials". Cal, doncs, "una cimera contra l'austeritat salvatge", afirma Herrera, que reconeix també que amb els tretze diputats, ICV-EUiA no ho podrà fer sola.

Cargando
No hay anuncios

"un espirar el desastre absolut"