Política30/04/2012

Hisenda assegura que Catalunya "ha corregit molt i en la bona direcció" per complir amb el dèficit

El govern espanyol desmenteix la Generalitat i assegura que Catalunya ja ha presentat el pla de viabilitat

Joan Rusiñol

MadridEl govern espanyol assegura que la Generalitat compleix per tancar l'any amb l'objectiu de dèficit previst. Segons han dit avui fonts del ministeri d'Hisenda espanyol, la conselleria d'Andreu Mas-Colell ha esmenat els comptes, adequant-los a les noves xifres que marquen els pressupostos generals de l'Estat: "Han corregit molt i en la bona direcció", han afirmat des del ministeri.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, aquestes fonts han desmentit rotundament que s'hagi ajornat el termini per presentar els plans de reequilibri financers que Madrid exigeix a totes les comunitats. Aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit que encara disposen "d'uns dies de coll" per fer-ho. L'executiu de Rajoy ho nega i recorda que el termini acaba aquesta nit a les 12. Sobre el fet que el pla de viabilitat inclogui els 219 milions que Madrid es nega a pagar a Catalunya de l'addicional tercera de l'Estatut, el departament de Montoro es limita a dir que això es veurà més endavant, probablement a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que s'ha de fer a principis de maig.

Cargando
No hay anuncios

"No esperem grans sorpreses", ha dit sobre els plans autonòmics que s'han elaborat, asseguren a Hisenda, amb "molt diàleg".