Política09/11/2014

El 9-N anima també centenars de votants a l'exterior

Nova York també ha despertat amb moviment als punts de votació. Les cues s'han repetit a ciutats de tot el món com Londres, Brussel·les, Sidney, Hong Kong i Tòquio

Ara

BarcelonaEl 9-N avança amb ampli ressò a tot el món. La tònica general han estat les cues de catalans als punts de votació de les principals ciutats no només europees, sinó també asiàtiques i, a partir del migdia, americanes. A Nova York, un dels últims en obrir, els assistents constataven tres quarts hora de cua per dipositar el vot.

Cargando
No hay anuncios

També a l'altra banda de l'Atlàntic, ciutats com Sao Paulo, Buenos Aires o Santiago de Xile han atret catalans, molts residents en altres punts del país, per a la votació del 9N.

Cargando
No hay anuncios

La jornada ja va començar dissabte a la nit (hora catalana) a diversos punts del món, com Sidney, Hong Kong i Tòquio. Centenars de catalans van votar els primers en aquests punts, als quals després s'hi han sumat també els de la majoria de països europeus.

A Brussel·les, centenars de persones han fet cua per votar, provinents, a més de Bèlgica de diversos països del voltant, com Holanda, Luxemburg i Alemanya. Al vespre, s'ha registrat la votant número 1.000 a la capital belga. A Londres, els catalans estaven citats al cèntric carrer Fleet, i la cua que s'ha conformat arribava fins al Palau de Justícia.

Cargando
No hay anuncios

La ubicació dels punts de participació varia segons el país, però els 220.000 catalans que es calcula que viuen a l'exterior, estan cridats a votar a 19 punts a l'exterior: cinc delegacions de la Generalitat, i la resta, oficines d'ACCIÓ.

A Milà, les cues també desbordaven la seu d'acció on es desenvolupava la votació i obligaven els catalans que volien votar a esperar el seu torn al carrer.

Cargando
No hay anuncios

Mentrestant, a Sidney ja feia hores que votaven.

Cargando
No hay anuncios

Com a mínim 200 persones han participat de la votació a Sidney, que és la que ha començat abans, segons ha explicat Aida Pujol a Twitter:

Cargando
No hay anuncios

A Hong Kong també han votat amb normalitat els catalans desplaçats a la Xina que ho han volgut.

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

També hi ha hagut votacions a Tòquio:

A la mateixa hora que a Catalunya, també obriran les urnes a altres punts d'Europa. A Londres hi haurà tres urnes, però també n'hi haurà a França, al Alemanya, Bèlgica i Dinamarca. Més tard, també els catalans a Amèrica podran votar, amb urnes als EUA, el Canadà, l'Argentina, Mèxic, Colòmbia, Xile i el Brasil.