Política25/05/2015

ICV aposta per la confluència el 27-S: "El que ha funcionat a Barcelona també ho pot fer a Catalunya"

Camats nega que un govern d'Ada Colau a Barcelona pugui debilitar el procés

Acn

BarcelonaICV ha assegurat aquest dilluns que amb la confluència de partits de Barcelona en Comú han trobat "la fórmula" per derrotar Artur Mas de cara al 27-S. "El que ha funcionat a Barcelona també ho pot fer a Catalunya", ha avisat el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera. "No hi ha arguments polítics que diguin que el que serveix per a Barcelona no serveixi per a Catalunya. Trias no és pitjor que Mas", ha continuat Herrera, en el que suposa també tota una interpel·lació a Podem. "El resultat a Barcelona és un avís per a navegants. Si Mas convoca les eleccions el 27-S estem a punt per fer-lo fora", ha reblat per la seva banda la colíder d'ICV, Dolors Camats, que també ha negat rotundament que un govern d'Ada Colau a Barcelona pugui debilitar el procés.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un govern de Colau estarà a costat de la gent i al costat del dret a decidir", ha continuat Camats. "I una alcaldia com la de Colau a Barcelona entenc que posi nerviós el senyor Mas però no el procés ni el dret a decidir", ha reflexionat en veu alta la coordinadora general d'ICV. "El president de la Generalitat és l'únic que pot convocar eleccions i ell les ha anunciades per al 27-S. Nosaltres el que li diem és que ara sabem què hem de fer perquè no torni a governar", ha insistit Camats. "Sabem com derrotar-lo, utilitzant les mateixes prioritats que en aquestes municipals: amb el dret a decidir com a bandera i que no és patrimoni de ningú, amb el rescat social i amb la lluita contra la corrupció", ha enumerat la coordinadora general d'ICV.

Cargando
No hay anuncios

"El 24-M no ha estat una primera volta del 27-S"

Camats també ha volgut recordar que la idea que aquestes eleccions municipals eren la primera volta d'unes plebiscitàries ha fracassat. "Qui va plantejar aquest 24-M com una primera volta, avui no pot fer aquesta lectura", ha afirmat Camats. "Qui no ha de patir és el dret a decidir perquè hi continua havent un 80% del vot a favor del dret a decidir que s'expressa de diferents maneres", ha puntualitzat la coordinadora general ecosocialista. "Qui ha de patir és qui governa perquè la possibilitat de canvi i l'estratègia de confluència ha demostrat que es poden fer coses excepcionals com s'ha vist a Barcelona, a Madrid i a València", ha conclòs Camats.

Cargando
No hay anuncios

Camats i Herrera també han valorat positivament haver aconseguit passar de ser cinquena força en el conjunt de Catalunya a ser-ne la quarta aconseguint 366.008 vots i 358 regidors, malgrat haver tingut resultats diversos en funció de les localitats que "caldrà mirar lloc per lloc". "L'espai polític d'ICV és sòlid i allà on ens hem presentat com a ICV i com a coalició és positiu", ha comentat la coordinadora general d'ICV, que també ha celebrat haver mantingut alcaldies com les del Prat de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda o Montornès del Vallès. "Hem demostrat que es pot governar diferent i que la gent ho aplaudeix", ha afegit Camats.

'Línies vermelles' per a pactes

Cargando
No hay anuncios

Herrera, per la seva banda, ha posat damunt de la taula les 'línies vermelles' de la coalició per prioritzar pactes de govern amb d'altres formacions: "El rescat social perquè les persones estiguin al centre de les polítiques municipals, el suport al dret a decidir i tolerància zero a la corrupció". Pel que fa a Barcelona ciutat, des d'Iniciativa reconeixen que la gran fragmentació al consistori farà difícil la governabilitat. "L'escenari històric no amaga que la situació serà complexa i lluny d'una majoria còmoda", ha valorat Camats, que també ha aventurat una "hostilitat externa" cap a Colau. Per tot plegat, des d'ICV han aplanat el camí perquè les forces d'esquerra facin possible l'elecció de la líder de Barcelona en Comú.

"Els electors d'esquerra no entendrien que havent-hi una possibilitat de canvi a Barcelona [amb la figura d'Ada Colau] no ho avalessin", han conclòs des d'Iniciativa.