Política15/06/2015

ICV presentarà denúncia contra l'exdirector general de Caixa Laietana per l'estafa de les preferents

Els ecosocialistes veuen "nous indicis" perquè s'investigui la venda de preferents de Pere Antoni Dòria

Acn

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha assegurat que la seva formació presentarà denúncia al jutjat d'instrucció de Mataró contra l'exdirector general de Caixa Laietana, Pere Antoni de Dòria. Després del documental de TV3 d'aquest diumenge, els ecosocialistes veuen "nous indicis" perquè la justícia investigui "per la via penal" les vendes de preferents i de deute subordinat de la seva família. Vendrell ha defensat que no pot quedar "impune" un cop, diu, "queda acreditada la falsedat" de Dòria, sobretot després que un testimoni admetés "pressions per accelerar i prioritzar" la venda de les preferents dels Dòria Cabot per "ordre del 'gran jefe'", ha dit Vendrell.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El número 3 d'ICV ha explicat que presentaran denúncia al jutjat d'instrucció de Mataró contra l'exdirector general d'ICV; Pere Antoni de Dòria, per la venda de preferents i deute subordinat de la seva família, ha dit. Al seu moment els ecosocialistes ja van enviar l'afer a la fiscalia després de la comissió d'investigació sobre les caixes catalanes al Parlament. "La Fiscalia va dir que no hi havia il·lícit penal tot i que posava en evidències les males pràctiques de Caixa Laietana i de De Dòria, però ara creiem que hi ha nous indicis perquè continuï per la via penal, esperem".

Cargando
No hay anuncios

Tot plegat arriba després del documental que va emetre aquest diumenge TV3 sobre el cas. Vendrell ha recordat el cas dels "productes de risc" que es van vendre a persones sense coneixements financers i que, tot i les indicacions de la CNMV i el Banc d'Espanya, la família Dòria Cabot hauria venut les seves participacions per valor nominal i no pel valor de mercat -un cop tancat el mercat el preu va minvar. "No van perdre ni un euro i les van col·locar a altres clients que en van ser víctimes d'una doble estafa", ha assegurat.

Vendrell ha acusat De Dòria d'haver enganyat "dues vegades" al Parament i al documental en dir que "no ho sabia, en un acte de cinisme i cara dura va dir que no ho sabia". Segons Vendrell, la Fiscalia acredita que el 2011 es van fer "gestions davant la direcció" per tal de promoure la venda d'aquests productes i a més, el documental aporta un testimoni d'una treballadora que admet "pressions per prioritzar i accelerar la venda de preferents de la família Dòria Cabot, per ordre del 'gran jefe'", ha dit. Per tot això, pels ecosocialistes queda "acreditada la falsedat de Dòria" i consideren que no pot quedar "impune".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, Vendrell també ha assegurat que portaran a la fiscalia un possible "delicte societari" a la Caixa Laietana per la venda d'uns terrenys de 415.000 euros per valor de 9 milions. També ha assenyalat el "forat" de 25 milions en no retornar un crèdit de 18 per a la construcció d'un complex turístic a Tailàndia