Política02/10/2019

Iglesias: "Equiparar els CDR i ETA és banalitzar el terrorisme"

El líder d'Unides Podem creu que "hi ha molta gent amb ganes de dir que torna ETA"

G. A.

MadridEl líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat en una entrevista a Telecinco que "hi ha molta gent que vol dir que torna ETA" i ha assegurat que equiparar els CDR amb el grup terrorista basc "és banalitzar el terrorisme" i que això és "molt irresponsable". "A qualsevol cosa que no ens agradi no podem dir que és terrorisme", ha dit Iglesias, que s'ha mostrat prudent a l'hora de valorar els explosius que presumptament estaven fabricant els CDR detinguts la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha tornat a defensar que "Pedro Sánchez no volia un govern de coalició". "¿Algú pot pensar que qui diu que no dormiria tranquil a les nits amb ministres de Podem realment vol una coalició?", s'ha preguntat, i ha dit que la seva principal autocrítica és haver-se cregut el president en funcions. El líder de la formació lila no ha parlat amb Sánchez després de la convocatòria electoral i tampoc amb Errejón, més enllà d'un missatge que es van enviar perquè anaven a fer un acte al mateix lloc i al final Més País ho va canviar.

Cargando
No hay anuncios

Errejón, per part seva, va defensar ahir que "tots els líders responsables del bloqueig polític comencen la campanya sense fer autocrítica" i va assegurar que "perquè passin coses diferents és possible que calguin forces diferents", en relació a la seva futura presència parlamentària. S'ha mostrat desconfiat que pugui repetir-se l'escenari de bloqueig si el seu partit no entra en escena.