POLÍTICA
Política09/11/2011

Urdangarin, sota sospita per "apoderar-se de fons públics"

El duc de Palma i el seu soci podrien haver desviat 2,3 milions d'euros a través de factures falses i pressupostos inflats, segons informen 'El Periódico' i 'El Mundo'. Fonts de la investigació asseguren a 'El País' que és "inevitable" la "citació com a imputat" del duc de Palma

Ara

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Fiscalia Anticorrupció de Balears considera que el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, i el seu soci Diego Torres van utilitzar empreses per “apoderar-se de fons públics” del govern balear que rebien de l'Institut Nóos fent servir factures falses i utilitzant pressupostos inflats i serveis que no existien, segons informen El Periódico i El Mundo. Fonts de la investigació han assegurat a El País que aquetsa situació fa "inevitable" la "citació com a imputat" del duc de Palma.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'auto del jutgJosé Castro Aragón concreta que Urdangarin, presumptament, se citava amb “responsables polítics” per desviar els diners a un entramat d'empreses que tenien aquest objectiu. Tots plegats podrien ser acusats dels delictes de frau a l'administració, prevaricació, falsificació de documents i malversació de fons públics.

Cargando
No hay anuncios

El jutge apunta que aquest desviament de diners podria ser 2,3 milions d'euros que el govern de l'expresident balear Jaume Matas va lliurar a la fundació els anys 2005 i 2006. La investigació s'ha estès, de moment, a València.