Política22/01/2018

La interventora de la Generalitat nega que els encàrrecs a Unipost fossin per a l'1-O

Els contractes signats per l'administració catalana responen a "serveis postals ordinaris propis"

Ara

BarcelonaLa interventora general de la Generalitat conclou que els contractes de l'administració catalana a l'empresa postal Unipost no eren il·legals ni s'emmarcaven en la preparació de l'1-O, sinó que responen "a serveis postals ordinaris propis" sense cap vinculació "amb el finançament de cap actuació il·legal ni contrària als tribunals".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'indica en una carta inclosa en el sumari sobre els preparatius de l'1-O que investiga el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona i en resposta al requeriment de la secretaria d'Estat d'Hisenda. La carta afegeix que els 33 encàrrecs que Unipost va fer per a la Generalitat "han sigut fiscalitzats i compatibilitzats pels serveis de les intervencions delegades". La carta diu que les dues factures de més import corresponen a la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, per un valor total de 155.032 euros.

Cargando
No hay anuncios

Al setembre, la Guàrdia Civil va registrar la seu d'Unipost, on va intervenir nombrosa documentació relacionada amb el cens del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. A més, el 14 de desembre es va detenir el director general de l'empresa postal.