Política24/07/2019

La interventora de la Generalitat es desvincula d'un suposat pagament als observadors de l'1-O

Un pagament de la delegació a Ginebra a un lobi holandès podria haver emmascarat la despesa

Acn

BarcelonaLa interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, ha desvinculat la Generalitat d'un suposat pagament als observadors internacionals pel referèndum de l'1-O. La interventora, per tant, ha rebutjat que la despesa d'uns 172.000 euros pagats per la delegació de la Generalitat a Ginebra (Suïssa) al The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS), un lobi holandès, fos suposadament per pagar el viatge i la manutenció dels observadors.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, la interventora ha explicat que ella mai va veure aquest expedient i ha admès que hauria hagut de revisar-lo posteriorment. Vidal ha justificat que l'aplicació de l'article 155 i la intervenció de la Generalitat per part del govern espanyol l'hi van impedir.

Cargando
No hay anuncios

Vidal ha declarat al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona sobre aquesta despesa, que la magistrada investiga i per la qual va ordenar a la Guàrdia Civil que anés a la conselleria d'Exteriors a principis de juliol.

Cargando
No hay anuncios

En aquesta mateixa causa s'ha citat a declarar com a investigat l'actual delegat de la Generalitat a Suïssa, Manuel Manonelles, que el 2017 era el representant del Govern davant les organitzacions internacionals amb seu a Ginebra, París, Viena i Estrasburg. Manonelles, investigat per possibles delictes de malversació de fons públics, desobediència i prevaricació, s'ha negat a respondre cap pregunta. En aquesta mateixa línia, l'exsecretari d'Exteriors, Aleix Villatoro, i la directora de Serveis d'Exteriors, Marta Garsaball, també s'han negat a declarar.