Política08/10/2014

IU presentarà als ajuntaments bascos mocions de suport al 9-N

El text demana al TC que aixequi la suspensió cautelar de la consulta catalana

Ara

BarcelonaIzquierda Unida presentarà mocions als ajuntaments bascos per "mostrar el seu desacord" amb la suspensió de la consulta del 9-N a Catalunya. Així ho ha anunciat el partit en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció "defensa la llibertat dels pobles i les persones per decidir el seu futur de forma democràtica, tal i com ha succeït recentment a Escòcia". El text "considera que el futur no es pot construir sobre imposicions, sinó que s'ha de construir sobre principis profundament democràtics i sobre la lliure voluntat expressada pels pobles i les persones, per decidir tots els aspectes que els afecten, ja que es tracta de la relació d'una comunitat amb l'Estat, o de la pròpia definició de l'Estat entre monarquia i república, o altres qüestions econòmiques, socials o ambientals".

Cargando
No hay anuncios

La moció expressa "disconformitat" amb el recurs interposat pel govern espanyol contra el 9-N perquè considera que va "en contra del dret a decidir lliurement el seu futur del poble català". A més, demana al TC que aixequi la suspensió cautelar de la consulta i possibiliti que els catalans votin el 9-N.