CONSELL EXECUTIU
Política24/01/2012

El Govern preveu estalviar 1.000 milions d'euros implementant l'administració electrònica

Joana Ortega preveu que a finals de legislatura ciutadans i empreses podran realitzar la pràctica totalitat dels tràmits amb la Generalitat per internet

Roger Tugas

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha comparegut després del Consell Executiu del Govern per explicar el pla aprovat per implantar l'administració electrònica que permeti a ciutadans i empreses realitzar la pràctica totalitat dels tràmits amb l'administració a través d'internet. La transformació, a més, té un cost previst de 3 milions d'euros i espera generar un estalvi total de 1.000 milions per a tots els actors implicats -no només el Govern- fins a final de legislatura. De la mateixa manera, Ortega també ha avançat que la innovació suposarà una millora de l'accessibilitat, un estalvi de temps, un augment de l'eficiència i un impuls de la simplificació administrativa en diversos àmbits. "Creiem en una administració del segle XXI que passi de ser analògica a digital", ha afirmat la vicepresidenta.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El pla del Govern inclou impulsar el Canal Empresa, un portal corporatiu on les empreses puguin realitzar el 90% dels tràmits amb l'administració a finals de legislatura, i implantar alternatives als certificats digitals i un registre electrònic per evitar haver de tornar a presentar documents. Alguns dels serveis que podran realitzar els ciutadans properament serà el reconeixement del grau d'una discapacitat o dependència, una sol·licitud d'adopció, tramitar ajuts per la rehabilitació d'habitatges o la preinscripció escolar.