RETALLADES SALARIALS
Política27/02/2013

Ortega evita comprometre's amb ERC a fer progressiva la retallada salarial als empleats públics

El diputat republicà Sergi Sabrià l'ha avisat que el seu partit no votarà una tisorada que sigui lineal per a tots els treballadors de l'administració

Roger Tugas

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha evitat aquest dimecres al ple del Parlament comprometre's amb ERC que la retallada salarial als empleats públics sigui progressiva i no lineal, tal com li havia reclamat el dia abans la secretària general dels republicans, Marta Rovira, i com li havia insistit el diputat d'ERC Sergi Sabrià. De fet, Sabrià l'havia avisat que el seu partit no votaria una retallada salarial si es feia "de manera lineal i no progressiva". En concret, li ha demanat que "continuï negociant la mesura a la taula de la funció pública", situï el mínim exempt de la tisorada en el doble del salari mínim i elimini les jornades de dedicació especial i les dietes per assistir als consells d'administració, entre altres punts.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Ortega no ha valorat cap d'aquestes mesures en concret i ha apuntat que "cal anar treballant i veure com es van aplicant les mesures". Ha anunciat també la "voluntat d'aplicar mesures que milloren les condicions laborals" dels empleats públics, tot i que no les ha detallat.