Política27/09/2012

José Bono, sobre un referèndum a Catalunya no avalat per Madrid: "No m'imagino Mas i Duran com a revolucionaris soviètics trencant les lleis"

L'expresident del Congrés diu a TV3 que no concep "una Espanya sense Catalunya". Sobre un hipotètic referèndum, insta CiU a "complir amb la llei" en el marc de la carta magna i, sobre una Catalunya independent, diu: "I ara què, els meus amics Paco i Pedro hauran de ser estrangers?"

Ara

BarcelonaJosé Bono admet que la Constitució ha de ser un text obert a revisions, però remarca que "en un estat de dret, complir amb la llei és fonamental". En aquesta línia, convida CiU a actuar com el que és, "un grup d'ordre", diu, i sobre un hipotètic referèndum per l'autodeterminació no avalat per Madrid, l'expresident del Congrés diu: "No me'ls imagino [Artur Mas i Duran i Lleida] com a revolucionaris soviètics trencant les lleis. CiU no és un grup de desordre constitucional".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El també expresident de Castella-la Manxa i exministre de Defensa, que aquest dijous ha anat a 'Els matins', de TV3, a presentar el seu llibre 'Les voy a contar' −del qual assegura que és un exercici de "sinceritat" històrica i política−, assegura que no concep "una Espanya sense Catalunya", i considera que "separats viurem pitjor tots". Bono subratlla que, "com a socialista", creu que "el més bonic és la solidaritat entre els pobles", i conclou: "He dit de totes les maneres possibles que no estic a favor de la independència de Catalunya".

Cargando
No hay anuncios

L'expresident del Congrés ha assegurat que va seguir la manifestació de la Diada a Barcelona "amb tristesa, però la vaig seguir", i ha remarcat que, en veure que "algunes forces polítiques" avalaven el clam independentista que s'hi va sentir, immediatament va pensar en els seus "amics paisans −de Castella-la Manxa− que viuen a Catalunya i que se senten catalans com ningú. Ara, els meus amics Pedro i Paco, hauran de ser estrangers?".

Sobre la polèmica arran de les paraules de l'expresident extremeny Guillermo Fernández Vara (PSOE), que en un missatge al seu blog, aquest dimarts, reclamava a Artur Mas que els retornin "150.000 extremenys" si Catalunya s'independitza, Bono ha assegurat que Vara "és una persona sensata", i ha subratllat que "tots tenim dret a cometre errors, o a que ens malinterpretin".

Cargando
No hay anuncios

També s'ha referit al missatge amenaçador llançat des de l'Asociación de Militares Españoles (AME) la setmana passada, els quals, amb un comunicat, van obrir la porta a una intervenció militar "si algú s'atreveix a posar en dubte la integritat territorial d'Espanya". Bono ha assegurat que els exèrcits d'Espanya "han fet una evolució exemplar, però de fatxes n'hi ha a tot arreu", i ha reblat: "No hem de confondre un arbre amb un bosc. No en facin cas".