Política02/09/2015

Josep Borrell: "A Catalunya els números de la independència li sortirien en positiu. Tindria més recursos"

L'expresident del Parlament Europeu adverteix que les estructures d'un estat català costarien 6.000 milions més del que Mas ha reconegut

Ara

BarcelonaL'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell (PSC) ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que a Catalunya "les estructures d'estat li costarien uns 6.000 milions més del que es diu". I és que ha recordat que, fins ara, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut que caldrien només 3.000 milions.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Borrell, que acaba de publicar el llibre 'Los cuentos y las cuentas de la independencia', ha reconegut que Catalunya tindria més recursos si se separés d'Espanya. "Els números de la independència li sortirien en positiu", ha dit. Amb tot, l'exdirigent socialista ha advertit que si s'independitzés Catalunya no seria "de forma automàtica" membre de la Unió Europea i que per formar-ne part caldria que s'acceptés la seva entrada per unanimitat.

Cargando
No hay anuncios

Sobre el maltractament fiscal que Catalunya denuncia per part d'Espanya, Borrell ha assegurat que País Valencià i Madrid són les comunitats que "més raons tenen per queixar-se pel que fa a la distribució territorial".