CANVI DE CICLE
Política13/10/2013

Centenars de persones clamen a la plaça Sant Jaume per un referèndum "sí o sí"

Els convocants defensen que el 80% dels catalans volen la consulta, l'exigeixen hi hagi o no acord amb l'Estat i rebutgen que es facin unes eleccions plebiscitàries

R.t

BarcelonaCentenars d'independentistes –3.000, segons l'organització– s'han concentrat aquest diumenge a la tarda per reclamar al Govern que convoqui un referèndum "sí o sí" el 2014, hi hagi o no acord amb l'Estat. L'acte estava convocat per cinc dels impulsos de les consultes locals sobre la independència, Josep Manel Ximenis, Elisenda Paluzie, Anna Arqué, Uriel Bertran i David Vinyals, i tenien el suport d'entitats com l'Institut Nova Història o el Cadci i els partits Solidaritat Catalana per la Independència i Nova Esquerra Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica Arqué a l'Ara.cat, la concentració pretenia demanar "coherència" a l'executiu català i recordar-li que té el suport de "la majoria social", ja que algunes enquestes apunten que prop d'un 80% dels catalans volen que es convoqui la consulta. "Que els polítics catalans siguin els primers a entendre què és un mandat democràtic", ha defensat. Els organitzadors rebutgen igualment que el Govern usi la pressió per la consulta per negociar altres contrapartides o que hi renunciï si no hi ha acord per convocar unes eleccions plebiscitàries.

Cargando
No hay anuncios

En el moment en què el Parlament aprovi definitivament la llei de consultes –es preveu que sigui a mitjans de novembre–, els convocants tenen previst realitzar una nova concentració, que s'aniria repetint com a forma de pressió.