Política02/10/2018

Junqueras i Romeva demanen per escrit que es designi un altre diputat perquè exerceixi el seu vot

JxCat assegura que els diputats "no estan suspesos" i que no és necessari presentar l'escrit

Aleix Moldes / Núria Orriols

BarcelonaEls diputats d'ERC empresonats, Oriol Junqueras i Raül Romeva, han demanat per escrit que es designi Sergi Sabrià perquè mentre duri la seva suspensió exerceixi els seus vots. Segons ha pogut saber l'ARA, ho han presentat aquest migdia, després que al matí el ple ha activat el mecanisme per substituir els diputats suspesos pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara per ara JxCat encara no ha presentat l'escrit i el portaveu adjunt del grup, Eduard Pujol, ha assegurat en roda de premsa que no ho farà perquè interpreten que els "diputats no estan suspesos". Defensen que els diputats afectats per la resolució de Llarena poden seguir votant a través de la delegació de vot que ja van presentar els diputats empresonats i exiliats a l'inici de la legislatura.

Cargando
No hay anuncios

Sigui com sigui, abans de dijous s'ha de resoldre aquesta qüestió: serà llavors quan hi haurà la primera votació des que el Tribunal Suprem va suspendre els diputats. Una de les parts de l'acord entre JxCat i ERC era el "manteniment" de les majories parlamentàries a canvi que els republicans acceptessin votar al ple les suspensions. En un primer moment el grup de JxCat no era partidari d'establir aquest mecanisme i estava disposat a governar amb 59 diputats.