EUSKADI BUSCA LA PAU
Política25/03/2011

Els set jutges del TS favorables a la legalització de Sortu estudien emetre un vot particular conjunt

El Suprem va decidir no avalar la legalització de Sortu per 9 vots a 7. Els jutges dissidents alerten d'una eventual sentència del Tribunal d'Estrasburg que avali les tesis de Sortu

Redacció

MadridLa no legalització de Sortu per part del Tribunal Suprem va prosperar de forma ajustada, 9 vots contra 7. Els set jutges partidaris de la legalització del nou partit abertzale estudien presentar un vot particular conjunt, segons informa El Periódico. Ara per ara, només 3 d'ells han anunciat públicament la seva intenció d'emetre un vot particular. Consideren que els estatuts de Sortu són impecables i no hi ha motius per no permetre'n la inscripció al registre de partits del ministeri de l'Interior.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els jutges dissidents al·leguen que amb la no legalització, el Suprem s'exposa a una eventual sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans favorable a les tesis de Sortu i a la seva legalització, atenent als seus estatuts nítidament legals.

Cargando
No hay anuncios

El Tribunal Suprem notificarà la setmana que ve la seva resolució contrària a la legalització (per 9 vots a 7). L'esquerra abertzale tindrà encara la possibilitat de recórrer al Tribunal Constitucional, que hauria d'emetre sentència abans del 18 d'abril perquè Sortu pogués presentar candidatura a les municipals del 22 de maig.