EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política04/02/2012

ICV veu difícil que Rubalcaba aposti per un model d'Estat federal i plurinacional

La portaveu ecosocialista creu que el PSOE surt debilitat després d'una elecció tan ajustada del seu secretari general, que no suposa "ni renovació ni una aposta nova"

Efe

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha considerat avui que el resultat de només 22 vots de diferència entre els dos candidats a secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón, a favor del primer, debilita i divideix a aquest partit. En declaracions a Efe, considera que Rubalcaba no suposa "ni renovació ni una aposta nova", i ha recordat la seva llarga trajectòria en diferents governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero i càrrecs del partit socialista espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un candidat feble", ha opinat la diputada d'ICV valorant el resultat tan ajustat, encara que "caldrà esperar què fa" a partir d'ara com nou secretari general del PSOE. Des de l'esquerra, l'elecció de Rubalcaba causa "escepticisme" pel que fa al model d'Estat plurinacional i federal que defensa ICV, ha precisat Ortiz, que augura que el debat en el si del PSOE "no s'acaba aquí" i continuarà en els pròxims mesos.