Política17/08/2016

L'ANC organitza actes de la Diada a set ciutats del món per explicar el procés

Les ciutats escollides són París, Londres, Zuric, Madrid, Bilbao, Rotterdam i Nova York

Efe

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzarà actes de celebració de la Diada de Catalunya de l'11 de Setembre a set ciutats de tot el món per explicar el procés independentista en l'àmbit exterior.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests actes, que han estat presentats aquest dimecres en roda de premsa a la seu de l'entitat a Barcelona, aniran a càrrec de les assemblees exteriors de l'ANC, i concretament de les corresponents a les set ciutats elegides, que són París, Londres, Zuric, Madrid, Bilbao, Rotterdam i Nova York.

Cargando
No hay anuncios

Segons ha explicat la coordinadora de la comissió internacional de l'ANC, Montse Daban, aquests set actes tindran lloc consecutivament del 4 al 10 de setembre i consistiran en debats en els quals participaran representants dels partits sobiranistes catalans, però també personalitats del món cultural i professional de Catalunya.

Segons la coordinadora del Consell d'Assemblees Exteriors de Catalunya (CAEC), Francesca Ferreres, aquests set actes "no són una rèplica dels previstos a Catalunya per a la Diada d'aquest any, sinó que estan pensats per portar la veu de Catalunya a molts llocs del món".

Cargando
No hay anuncios

L'agenda exterior de l'ANC

En concret, diumenge dia 4 tindrà lloc el primer acte internacional de l'ANC i serà a París, on se celebrarà un debat sobre 'D'on venim: la unitat social del procés'.

Cargando
No hay anuncios

L'endemà, 5 de setembre, a Londres se celebrarà el debat 'On som: el moment polític actual', i els participants seran Marta Pascal (PDC), Sergi Sabrià (ERC), Mireia Boya (CUP) i Jaume Asens (Barcelona en Comú).

La resta de debats se celebraran el dia 6 a Zuric ('On anem: la construcció d'un nou país'), el dia 7 a Madrid ('Objectiu: la independència de forma pacífica i democràtica'), el dia 8 a Bilbao ('Convivència: les relacions internacionals'), el dia 9 a Rotterdam ('Democràcia: el vot exterior') i el dia 10 a Nova York ('Cultura i tradicions: la integració ciutadana').

Cargando
No hay anuncios

En l'acte de Madrid, està previst que l'ANC presenti un dels projectes de Constitució catalana que han estat elaborats en els últims mesos des de Catalunya, i en concret, la redacció per a la plataforma Constituïm.