Política15/03/2012

L'Audiència Nacional ordena reobrir la investigació contra Bárcenas, Merino i Galeote pel cas Gürtel

Anul·la la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid d'arxivar la causa contra aquests tres càrrecs del PP

Efe

MadridL'Audiència Nacional ha ordenat reobrir el cas Gürtel respecte a l'exsenador i extresorer del PP Luis Bárcenas, l'exregidor del PP a Estepona (Màlaga) Ricardo Galeote i l'exdiputat del PP Jesús Merino.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha decidit la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional en estimar els recursos de l'Advocacia de l'Estat i la Fiscalia Anticorrupció contra l'arxivament decretat pel jutge del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) Antonio Pedreira, el passat 1 de setembre.

Cargando
No hay anuncios

En les tres interlocutòries notificades aquest dijous, la sala considera que quan Pedreira va decretar l'arxivament de la causa respecte de Bárcenas, Galeote i Merino no tenia "competència objectiva", ja que el TSJM ja havia decidit inhibir-se de la causa. També concreta que que aquesta decisió no era "urgent ni inajornable", tal com estableix la llei.

Amb aquesta decisió, els tres exdirigents tornen a estar imputats i la justícia els tornarà a investigar. A l'extresorer del PP se'l vinculava amb la trama corrupta per diversos documents que es van trobar. De fet, la Fiscalia Anticorrupció va oposar-se a l'arxivament de la causa.

Cargando
No hay anuncios

Segona va informar fa unes setmanes el diari 'El Mundo', Luís Bárcenas i quatre càrrecs destacats més del PP, Gerardo Galeote –germà de Ricardo Galeote–, Jesús Merino, Jesús Sepúlveda i un quart no identificat amb les inicials de P.A.C. s'haurien repartit dos milions d'euros en comissions de la trama Gürtel. Cadascun d'ells hauria rebut 230.000 euros de la societat Spinaker, a través dels contractes de les campanyes electorals de les eleccions autonòmiques del 2003 i de les generals del 2004, que va organitzar Francisco Correa, principal responsable de la trama Gürtel.