Política02/08/2019

Laura Borràs: "JxCat no ha de ser la refundació del PDECat"

La portaveu de la formació al Congrés defensa que cal preservar la "transversalitat" de l'espai

Efe

BarcelonaLa portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha valorat positivament, aquest divendres en declaracions a Efe, la "riquesa" de sensibilitats que conviuen en la seva formació, i ha advertit contra qualsevol intent de reduir aquest espai a una versió modernitzada de l'antiga CDC: "JxCat ha de ser JxCat, no ha de ser una refundació del PDECat".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquests termes s'ha pronunciat sobre el procés de reordenació de l'heterogeni espai polític de JxCat, que hauria de culminar a la tornada de les vacances d'estiu i en què el PDECat busca garantir la seva hegemonia. Amb tot, la diputada a Madrid ha subratllat que JxCat és "una galàxia" que inclou el PDECat, perfils independents i persones procedents d'altres formacions com el PSC, ERC o ICV, per la qual cosa cal "saber trobar un encaix" per a totes aquestes sensibilitats.

Cargando
No hay anuncios

Borràs, una de les cares visibles del grup d'independents que es van adherir a la candidatura impulsada per Carles Puigdemont per a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017, ha recalcat que JxCat va néixer amb un "esperit transversal" i "ha de poder seguir tenint aquestes senyes d'identitat pròpies". "JxCat es basa en aquesta riquesa, que ha de quedar preservada en qualsevol organització futura d'aquest espai polític, perquè d'una altra manera no seria JxCat", ha assenyalat Borràs, que ha justificat aquesta fórmula unitària per l'"excepcionalitat" política del moment.

Sobre el lideratge de l'espai de JxCat, ha remarcat que "la persona de referència és Carles Puigdemont, que és el president legítim de la Generalitat de Catalunya" i "representa encara avui la internacionalització del conflicte i la reivindicació de drets per a tots els presos, tots els exiliats i tota la ciutadania". A més, ha recordat que Puigdemont "és qui va fer la llista de JxCat i va impulsar la Crida Nacional per la República".

Cargando
No hay anuncios

Sobre la possibilitat que sigui ella qui encapçali la llista de JxCat en les pròximes eleccions catalanes, ha puntualitzat que, a parer seu, la persona elegida per a aquest càrrec hauria de sortir, en qualsevol cas, d'un "procés de primàries absolutament democràtic".