Política15/09/2015

Rabell: "Romeva no és un candidat, és una tapadora d'Artur Mas"

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot deixa clar que no pactarà res amb Ciutadans, a qui veu com un "lífting del PP"

Sara González

GironaEl cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha estat contundent aquest dimarts des de Girona a l'hora de referir-se al seu homòleg de Junts pel Sí, l'execosocialista Raül Romeva, pel qual va arribar a fer campanya quan era candidat d'ICV-EUiA a les europees. "Romeva no és un candidat, és una tapadora d'Artur Mas", ha sentenciat. Ha afegit, a més, que no té cap tipus d'influència per fer "res significatiu" i li ha demanat que almenys obtingui "un gest" del president de la Generalitat: que retiri l'acusació particular contra els activistes veïnals que van participar en la vaga general.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rabell ha continuat parlant del seu excompany de batalla i ha afirmat que Romeva, tot i tenir una trajectòria d'esquerres, s'ha "ficat en un jardí" i que amb "el seu prestigi i els seus ideals està donant cobertura" a Artur Mas.

Cargando
No hay anuncios

Per primer cop en aquesta campanya, Rabell ha estat acompanyat del coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, que ha abonat la tesi del cap de llista de la confluència d'esquerres. "No sé com pot cedir el lideratge del procés a Mas", ha etzibat. Ha recordat que el president és líder d'un partit al qual empreses han donat "set milions a canvi de res", que manté el concert a "les escoles d'elit que segreguen" i que impulsa retallades. És per això que ha assegurat que cedir el vot a Junts pel Sí és "fer una donació" per fer Mas president.

Rabell també ha volgut deixar clar que no pensa fer pinya amb Ciutadans "mai de la vida", ni tan sols per evitar que Artur Mas sigui president, perquè es tracta d'un partit que és un "lífting del PP". La prova, ha argumentat, és que els d'Albert Rivera han permès que a Madrid governi "el pitjor PP".