Política09/06/2019

Maragall retreu a Colau que no respongui a la seva oferta i veu "evident" que negocia amb el PSC

L'alcaldable d'ERC insisteix que "dependrà" tota la legislatura de Valls si accepta el seu vot

Acn

BarcelonaL'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, ha retret a la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, que no hagi respost a la proposta de parlar sobre un govern bilateral que li va reiterar divendres passat i ha considerat "evident" que la fins ara alcaldessa negocia amb el PSC. En declaracions a RAC1, Maragall ha confiat que "s'acabi imposant la raó, la legitimitat i la coherència progressista i republicana", però ha reconegut que tot el que saben fins ara és a través dels mitjans. El republicà ha dit que té "claríssim" que ell ha de ser el pròxim alcalde de la ciutat i està disposat a donar un "rol important" a Colau. Ha insistit que si Colau accepta el vot de Manuel Valls per a la investidura, en "dependrà" durant tota la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall ha reivindicat que el futur alcalde de Barcelona ha de ser ell perquè això "ja es va decidir" a les urnes el 26 de maig, i ha instat que el que cal ara és parlar del projecte per a la ciutat. Ha afegit que el més coherent és que sigui un govern amb Barcelona en Comú perquè qualsevol altra opció suposaria "afegir ingredients que no tenen res a veure amb el progressisme".

Cargando
No hay anuncios

El republicà ha explicat que divendres va tenir l'última conversa amb Colau i que des de llavors està a l'espera que li respongui si està disposada a negociar un govern bilateral amb un "rol de màxima responsabilitat" per a ella. Ha lamentat que no ha rebut resposta i que, per contra, veu "evident" que el que està passant és que la fins ara alcaldessa està negociant amb el PSC.

Maragall ha insistit que per ser alcaldessa Colau necessita el vot de Manuel Valls. "És l'única via", ha dit, alhora que ha alertat que això suposarà una crossa per a la candidata. "La nostra és l'opció de la coherència de govern, i aquesta és la de dependre d'aquest vot el dia de la investidura i l'endemà, l'endemà i en els següents pressupostos", ha declarat.

Cargando
No hay anuncios

L'alcaldable republicà ha reconegut que fins ara Colau i ell no han tingut temps per construir una relació de confiança, però ha confiat que es pugui assolir. Ha reivindicat, però, deixar de parlar sobre qui ha de ser l'alcalde, que per a ell està clar que ha de ser ell com a guanyador de les eleccions, i ha reclamat entrar a fons a discutir les polítiques que necessita la ciutat.

Sobre el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha valorat que la seva actitud és "la que s'espera d'un ritual de festeig" i ha reiterat que ells no estan disposats a entrar a un govern amb els socialistes. També s'ha preguntat si la mateixa setmana que s'acaba el judici es retiraran els llaços grocs del consistori.

Cargando
No hay anuncios

Per últim, ha reclamat que Barcelona no sigui la moneda de canvi en una lògica de pactes i contrapactes arreu del territori perquè la ciutat "és molt més que una peça més en un escac d'acords globals".