Política28/05/2016

Margallo admet que la crisi de refugiats no es resol "a la velocitat que requereix la necessitat humanitària"

El ministre d'Afers Exteriors descarta que Espanya "incompleixi" els acords sinó que es tracta d'"impossibilitat de complir mentre no arranqui el procediment en condicions"

Acn

SitgesEl ministre d'Afers Exteriors i Cooperació del govern espanyol, José Manuel García-Margallo, ha admès que la reubicació i el reassentament de refugiats a l'Estat no avança "a la velocitat que requereix una necessitat humanitària tan inajornable". "No podem estar contents que hi hagi gent que pateixi", ha assegurat els titular d'Exteriors en declaracions als mitjans en participar en la 32a jornada del Cercle d'Economia de Sitges. Margallo, que espera poder assumir els compromisos adquirits, ha descarat però que Espanya "incompleixi" els acords sinó que es tracta d'"impossibilitat de complir mentre no arranqui el procediment en condicions". Margallo ha celebrat que l'ELN hagi alliberat la periodista espanyolaSalud Hernández-Mora.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha negat que s'estiguin incomplint els acords d'acollida: "La voluntat de complir hi és". Precisament per això ha recordat que l'Estat ha destinat una seixantena de professionals a les agències europees per ajudar en les tasques de reubicació i reassentament dels refugiats, un "procediment lent". Sobretot en territoris com Itàlia i Grècia, portes d'entrada d'Europa. "No és incompliment sinó impossibilitat de complir mentre no arranqui el procediment en condicions", ha resolt.

Cargando
No hay anuncios

Davant d'un fenomen "nou", els inicis són "difícils" i malgrat que s'avança "a una velocitat de creuer més alta" la maquinària europea encara no hi dóna resposta "a la velocitat que ens agradaria, [a la velocitat] que requereix una necessitat humanitària tan inajornable". En aquest sentit, ha afirmat que no estan "contents que hi hagi gent que pateixi". En qualsevol cas ha recordat que "les entrades il·legals" des de Turquia i Grècia i les dades de persones afogades al Mediterrani "han disminuït enormement".