DÈFICIT AUTONÒMIC
Política16/05/2013

Rajoy es mostra convençut que consensuarà la distribució del dèficit tot i els barons del PP

"Estic absolutament convençut que es resoldrà sense dificultats" ha assegurat el president espanyol davant la revolta interna en les files populars

Joan Faus

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que no està gens molest per la revolta interna que està tenint lloc al PP a causa de la distribució del dèficit autonòmic arran de l'anunci que se'n farà repartiment asimètric. Així, ha receptat "sentit comú i molta generositat" i ha cridat a seguir negociant. "En els moments de dificultat cal anar units cap al creixement econòmic, complir i tenir un dèficit raonable", ha afirmat Rajoy, i ha afegit: "És una tasca de tots, estic absolutament convençut que es resoldrà sense dificultats".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, els últims dies diversos presidents autonòmics populars s'han enfrontat públicament davant la possibilitat d'atorgar un sostre de dèficit superior a Catalunya, però també a altres comunitats que van tancar el 2012 amb un desequilibri superior al permès, com el País Valencià, les Illes Balears o la Regió de Múrcia. Els presidents d'aquestes tres autonomies, tots ells del PP, s'han posicionat de forma contrària als barons populars d'Extremadura, la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Cantàbria o Galícia.

Cargando
No hay anuncios

Malgrat la seva seguretat en assolir l'acord, Rajoy s'ha mostrat comprensiu amb el malestar dels 'barons': "Sincerament puc entendre que no ho comparteixin però aquest no és el tema important: és la batalla europea, les reformes i que entre tots siguem capaços de complir el dèficit. No em genera especial preocupació, farem una cosa sensata, equilibrada i raonable, i tothom aplaudirà".