Política20/09/2014

Rovira matisa: "Tothom tranquil! Desobeirem quan calgui!"

La número 2 d'ERC aclareix que el seu partit obeirà el "mandat democràtic" de votar el 9-N, després d'haver dit que "no hem d'anar predicant la desobediència civil amb aquestes paraules, perquè en definitiva ja l'estem fent"

Ara

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha garantit aquest dissabte des de Twitter que el seu partit segueix compromès amb la idea de votar el 9 de novembre. "Nosaltres obeirem el mandat democràtic de votar el 9-N. Passi el que passi!", ha exclamat. I ha afegit: "Tothom tranquil! Desobeirem quan calgui!".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera ha volgut puntualitzar les declaracions que prèviament havia fet a Catalunya Ràdio, després que ERC evités aquesta setmana votar a favor d'una resolució de la CUP en què s'apostava per la desobediència a una eventual suspensió de la consulta a instàncies del Tribunal Constitucional. "No hem d'anar predicant la desobediència civil amb aquestes paraules, perquè en definitiva ja l'estem fent, i a vegades la paraula 'desobediència' pot impactar algunes persones, però el que nosaltres reclamem de forma pacífica i cívica als carrers, què és?", s'ha preguntat Rovira.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, ha precisat que "no fa falta votar" la desobediència civil al Parlament, amb referència a la resolució que la CUP va presentar en el debat de política general sobre aquesta qüestió i que ERC no va defensar. Rovira ha subratllat que l'alt tribunal "no té arguments jurídics" per declarar inconstitucional la llei de consultes aprovada ahir a la cambra catalana, si "no obeeix a voluntats polítiques".

Per això, ha considerat que hem de "continuar amb el nostre camí" sent "fidels" al mandat i a la voluntat dels catalans, i ha recordat que qualsevol decisió davant un veto del Constitucional a la consulta sobiranista requereix el consens dels partits favorables al dret a decidir.