Política06/08/2012

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, condiciona un acord d'estabilitat amb CiU a un referèndum independentista

Els republicans avalarien les retallades "ideològiques" del Govern si els nacionalistes apostessin per la independència

Acn

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha condicionat un hipotètic acord d'estabilitat amb CiU de cara a la segona meitat de la legislatura a la constitució d'un "govern de transició cap a la independència", és a dir, un executiu que convoqués un referèndum sobre l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la Cadena SER, Rovira ha subratllat que ERC està disposada a acompanyar el Govern en els pressupostos i en el pacte fiscal, però amb condicions.

Cargando
No hay anuncios

Els republicans avalarien les retallades "moltes vegades ideològiques" de CiU si els nacionalistes són ferms amb la Hisenda pròpia i aposten pel pacte fiscal. "Només acceptaríem les retallades si veiem clara la sortida", ha dit, i ha demanat a CiU que passi de les paraules als fets.

Rovira ha recordat que per moltes declaracions que faci CDC, "la realitat és una altra", i continuen els pactes amb el PPC, ha dit, recordant l'acord sobre els pressupostos o sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Per això, ha demanat a la federació que faci un pas més i constitueixi amb ells un "govern de transició cap a la independència". "Només així entenem que podem començar a parlar d'un possible pacte a la segona part de la legislatura", ha argumentat.

Cargando
No hay anuncios

En concret, ERC està disposada a donar suport als pressupostos sempre que CiU demostri que l'aposta de la Hisenda pròpia és real i comenci a recaptar impostos i a "obrir la porta cap a la independència" a través d'un referèndum. "Que no se'n parli més, comencem a demostrar amb accions que estem caminant cap a la independència. En lloc de parlar-ne, comencem a fer-ho", ha dit en referència a les declaracions del secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, que va parlar diumenge de pacte fiscal o Estat propi.

Tot i que ha criticat les retallades del Govern, qualificant-les d'"ideològiques", ha assegurat que els republicans volen ser "corresponsables", perquè són conscients que el Govern té "enormes dificultats per garantir la sostenibilitat de l'estat del benestar.