NOU PARLAMENT
Política17/12/2012

ERC dóna per encetada la "legislatura de la transició nacional" cap a la independència

Marta Rovira explica que treballaran perquè l'acord amb CiU es tanqui "com més aviat millor", però no se sent pressionada pel calendari

Roger Tugas

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, desitja que aquesta sigui "una legislatura històrica que reflecteixi la voluntat del poble" i que, per tant, avanci "cap a la llibertat nacional i la celebració d'un referèndum". Ha insistit en aquest sentit que és la millor manera de fer front a la crisi i, per això, ha donat per inaugurada "la legislatura de la transició nacional", que ha de treballar "per la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un element clau serà el pacte de governabilitat que tanquin ERC i CiU, i Rovira ha afirmat que treballaran "perquè aquest acord de país el tinguem com més aviat millor". Tot i això, ha afirmat no tenir pressa pel calendari de la investidura, que com a molt tard es votarà el 4 de gener, i en què Artur Mas ja té el sí dels republicans. Així mateix, ha afirmat que vol que tots els acords siguin "el màxim de participatius" i que els intentaran obrir als altres partits i els agents socials.

Cargando
No hay anuncios

Per ara, ERC votarà a favor de reobrir les comissions d'investigació sobre possibles pràctiques corruptes a la sanitat pública i sobre les entitats financeres i les preferents.