Política09/02/2015

El PP exigeix a la comissió del cas Pujol que no doni un tracte diferenciat a Mas

Reclama a Mas que no vagi al Parlament "a passejar-se" sinó a "respondre totes i cadascuna" de les preguntes i no es veti el debat entre grups i compareixent. Alícia Sánchez-Camacho formularà en persona les preguntes a Mas

M.colomer

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP a Catalunya, Enric Millo, ha exigit aquest dilluns a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i el cas Pujol que no doni un tracte diferenciat a Mas que a la resta de compareixents, excepte els experts. Un avís a CiU i ERC, però també al president de la comissió, David Fernández, davant la possibilitat, com intueix el PP, que acordin un format que eviti que el president es vegi obligat a entrar en debat amb els grups parlamentaris durant la compareixença.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat Millo, el format que s'està negociant encara hores d'ara impediria que Mas hagués de respondre a les preguntes immediates dels grups. Així, l'eventual format adaptat, que es votaria a l'inici de la comissió, passaria per una intervenció inicial de Mas, amb rèplica dels grups però compactada i sense possibilitats de pregunta-resposta immediata dins els temps assignats a cada grup. Un cop haguessin intervingut tots els grups, sempre segons la versió del PP, Mas podria triar si respon o no. Els populars volen que es mantingui el format d'altres comissions d'investigació, en què el testimoni compareixent ha d'entrar en un debat viu amb els portaveus dels grups i respondre a l'instant les preguntes que se li formulen.

Cargando
No hay anuncios

Camacho al capdavant

Les preguntes en nom del PP les llançarà la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Millo ja ha donat per fet que la trajectòria de Mas "està permanentment vinculada i possiblement tacada per fets que han tingut lloc a Catalunya i que estan directament relacionats amb el frau i la corrupció", després d'haver estat al capdavant de les conselleries de Política Territori i Obres Públiques, d'Economia i a la conselleria en cap durant els anys de govern Pujol en què suposadament es cobraven comissions a canvi d'obra pública. Això fa que els populars exigeixin que Mas "posi llum sobre l'ombra de dubte que plana sobre la seva honorabilitat".

Cargando
No hay anuncios

"Els catalans tenen dret a saber si Mas ha format part o no de l'entramat convergent de finançament irregular" de Convergència, ha asseverat Millo, que ha advertit que si Mas "no aclareix res, utilitza l'ambigüitat, no contesta les preguntes, utilitza excuses i escuts per no dir la veritat, l'ombra de dubte continuarà i s'enfosquirà" i "voldrà dir que el núvol negre acompanyarà per sempre el president de la Generalitat". "Que respongui, doni explicacions i contesti sense ambigüitats. Que no vingui a passejar-se a la comissió. Que vingui amb voluntat sincera d'afrontar la situació i respondre preguntes que s'hi plantegin. Que no utilitzi Catalunya com a escut, l'estelada com escut, el procés cap a la independència per no respondre", ha advertit per donar per fet que Mas s'ha fet independentista com una "fugida endavant per tapar tot allò que té a veure amb la corrupció", pel fet d'haver estat "molt a prop de fets delictius".