Política21/03/2012

Mas obté el compromís del president de l'Eurocambra de "treballar a fons" per permetre-hi l'ús del català

Schulz no li ha concretat "cap data ni té la garantia absoluta d'aconseguir-ho, perquè no depèn només d'ell"

Acn

Brussel·lesEl president del Parlament Europeu, el socialista alemany Martin Schulz, ha promès a Artur Mas que "treballarà a fons" per autoritzar l'ús de la llengua catalana al plenari, tot i que no li ha concretat "cap data ni la seguretat que això acabi bé".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat aquest dimecres a Brussel·les el president de la Generalitat, després de reunir-se amb Schulz. Mas s'ha mostrat "optimista", tot i advertir que és "gat escaldat" i que ara toca "sembrar llavors i no encara recollir els fruits". "En honor a la veritat, Schulz ens ha dit que tot i que hi treballarà i hi creu no té la garantia absoluta d'aconseguir-ho, perquè no depèn només d'ell", ha admès.

Cargando
No hay anuncios

Mas ha valorat "de forma molt positiva" el suport de Schulz, exllibreter i lector de Pla, Màrius Torres o Jaume Cabré, tot i que "no ens ha donat cap data ni la seguretat que això acabi bé", ha reconegut. "L'hi agraïm, perquè no estem acostumats a aquests gestos de sensibilitat, gent que hauria de ser més propera de vegades es mostra més llunyana", s'ha queixat el president català.

Mas s'ha referit al popular Alejo Vidal-Quadras, un dels catorze vicepresidents de l'Eurocambra que hauran de votar i acceptar o no l'ús del català a l'hemicicle. "Conec Vidal-Quadras des de fa molts anys i sé que en el tema del català no cal insistir-li gaire perquè amb el pas dels anys s'ha anat radicalitzant", ha lamentat Mas. "No hi comptem, amb la seva ajuda, més aviat donem per fet que ho obstaculitzarà tot si pot, mentre que altres membres del PP són molt més raonables", ha afirmat el President, que ha dinat precisament amb el popular Santiago Fisas i altres eurodiputats catalans, com el socialista Raimon Obiols i els eurodiputats de CiU, Ramon Tremosa i Salvador Sedó, que l'han acompanyat a la reunió amb Schulz.