Política26/04/2015

Els socialistes de MES seran presents a 133 municipis catalans el 24-M

En una vintena es presenten en solitari, en 31 amb ICV i en la majoria dels casos (72) ho fan en coalició amb Esquerra

Ara

BarcelonaMoviment d'Esquerres (MES) presentarà finalment 133 llistes arreu de Catalunya a les eleccions municipals del 24 de maig. En una vintena de poblacions ho farà en solitari –entre les que destaquen Sant Adrià de Besòs, Sitges, Cambrils, Santa Coloma de Farners, Manlleu o Martorell–, en 72 més en coalició amb ERC i en 31 de bracet amb ICV. "El 60% dels catalans, prop de 4,5 milions, podran votar un candidat de MES en aquestes municipals", ha assenyalat el coordinador d'acció política, Pere Almeda, que ha assegurat que la voluntat de la formació és fer de "xarnera" entre forces progressistes. "Tenim els components necessaris per poder ser una força política que marcarà el futur de Catalunya", ha assegurat Jordi Martí.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de MES ha afirmat que la formació ha d'aspirar a ser un reflex de la pluralitat de Catalunya i aglutinar "les diferents sensibilitats del socialisme". "El socialisme avui és una única veu que defensa que cal recuperar la capacitat de govern a pobles i ciutats de Catalunya", ha continuat Martí, que ha parlat de la necessitat de mirar endavant. "El nostre projecte polític no es pot basar en el passat sinó només en el futur: hem de ser peça clau de transformació", ha insistit el portaveu de MES, que també ha demanat deixar enrere els lligams i les comparacions amb el PSC. "Avui estem renaixent, no som ex de res, som hereus d'una tradició enorme", ha puntualitzat Martí.

Cargando
No hay anuncios

Una afirmació que també ha defensat Ernest Maragall. "Deixem de parlar d'exconsellers, parlem d'alcaldes, de regidors, de futurs arquitectes d'aquest país", ha apostat Maragall, que ha reconegut, però, que encara són un partit petit i amb poca influència. "Hem guanyat només la batalla de ser-hi, d'estar presents. Encara no som un projecte rellevant, encara no sortim al 'Polònia'", ha ironitzat. "Les eleccions municipals són polítiques i els nostres valors continuen sent els del socialisme", ha afirmat, per la seva banda, Montserrat Tura, que ha denunciat que les ciutats tornen a tenir "infrahabitatge, infraalimentació, infraocupació i infrallibertat". "En definitiva, infrademocràcia", ha reblat Tura.

"Fa tres mesos vam plantar una llavor. El 24 de maig ha de germinar i portar el nostre discurs allà on l'estan esperant", ha assenyalat el coordinador d'acció política, Pere Almeda. "Des de MES no volem contribuir a la fragmentació de l'espai progressista sinó que el que volem és fer de xarnera, de confluència amb el conjunt de forces progressistes", ha afegit Almeda. "Per això en molts municipis anem de bracet amb ERC i ICV, per fer possible que tinguin la possibilitat de ser governats per forces progressistes que afrontin els reptes de la desigualtat, la justícia social i de la necessitat de millorar els serveis socials", ha enumerat el coordinador d'acció política.

Cargando
No hay anuncios

Porta oberta a un pacte amb l'Estat

Almeda ha ratificat que MES ha acordat donar suport al preacord del full de ruta sobiranista i ha indicat que aportaran esmenes amb criteris propis. "A les eleccions del 27-S –que han de ser el 27-S i amb això no admetem dubtes–, hem d'anar a aconseguir una majoria sobiranista", ha recalcat el coordinador d'acció política. "Si aconseguim aquesta majoria això farà possible l'inici del procés constituent, la construcció d'estructures d'estat i arribar a un referèndum per decidir el futur polític de Catalunya", ha continuat Almeda, que, no obstant, també ha volgut deixar la porta oberta a un pacte amb l'Estat.

Cargando
No hay anuncios

"Hem d'estar expectants i oberts al fet que l'Estat –amb un futur govern més progressista– s'obri a pactar un referèndum que doni als catalans totes les garanties per decidir el seu futur amb plena llibertat", ha reflexionat en veu alta el coordinador d'acció política. "Nosaltres creiem que és important i ho farem arribar a la resta de formacions i entitats", ha conclòs Almeda.