Política13/10/2015

Colau, en la protesta contra la querella: "Ens mostrem coresponsables de la convocatòria del 9-N"

La plaça Sant Jaume, plena de gom a gom per donar suport a Mas, Ortega i Rigau

N. Orriols / L. Vicens

Barcelona"Ens mostrem coresponsables de la convocatòria del 9-N feta amb criteris democràtics i cívics". Aquesta és la frase de suport a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, imputats per l'organització del 9-N, que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha pronunciat durant la lectura del manifest a la plaça Sant Jaume per rebutjar les querelles "antidemocràtiques" presentades contra els dirigents. Colau També ha afirmat que el dret a decidir és "inherent" a la ciutadania catalana i ha denunciat que tots els intents per fer-lo efectiu "no han estat possibles" pel bloqueig de l'Estat, que no ha oferit mai "cap alternativa". De fet, Colau ha qualificat aquest fet d'"anomalia democràtica".

La plaça Sant Jaume de Barcelona s'ha omplert de gom a gom per denunciar la judicialització del procés participatiu a instàncies del govern espanyol. També milers de ciutadans s'han concentrat a les places d'arreu del territori amb el mateix objectiu.

Cargando
No hay anuncios

En el cas de Barcelona, hi han assistit representants de tots els partits que defensen el dret a decidir. Des d'Oriol Junqueras (ERC), Jordi Turull (CDC), Joan Herrera (ICV), Toni Font (Unió) i Toni Castellà (DC) fins a Magda Casamitjana (MES), Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot), Gemma Ubasart (Podem) i Ramon Espadaler (Unió). Els consellers Francesc Homs, Meritxell Borràs i Neus Munté també hi són, així com Alfred Bosch (ERC), Xavier Trias (CDC) i el tinent d'alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello (Barcelona en Comú).

També hi han assistit l'expresident del Parlament i president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol; el president d'Òmnium, Quim Torra, i el president de l'ANC, Jordi Sànchez. Les concentracions han estat convocades per l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i l'ACM. També hi han participat els líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez.