Política15/07/2017

Miquel Valls pronostica que l'1-O no hi haurà referèndum si el TC el considera il·legal

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona considera que "el xoc de trens" és perjudicial per a les dues parts

Ara

BarcelonaEl referèndum de l'1 d'octubre no es durà a terme si el Tribunal Constitucional assenyala que és il·legal. Aquest és el pronòstic del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, que en declaracions a la cadena Cope ha afirmat que "tal com estan les coses avui, si el TC diu que el referèndum és il·legal, no es farà".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Valls, que ha defensat sovint el dret a decidir de Catalunya dins del marc de la legalitat, ha afirmat que el fet que els empresaris no diguin res "no vol dir que estiguin d'acord amb qualsevol situació que pugui crear problemes en la marxa de l'economia". Valls ha opinat, a més, que el "xoc de trens" és perjudicial per a les dues parts, ja que "no convé ni a la societat catalana ni a l'espanyola".

Cargando
No hay anuncios

El president de la Cambra de Comerç ha advertit, també, que "Catalunya no pot estar ni un segon fora d'Europa", i ha demanat als governs central i català que obrin "taules de diàleg" per negociar.

Les paraules de Valls arriben després que el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, pronostiqués fa un mes en una entrevista a l'ARA que el referèndum es convocarà però que veia difícil que es pogués dur a terme per la reacció de l'Estat.