ELECCIONS 22-M
Política05/03/2011

Montilla i Hereu es retroben al consell nacional del PSC després de la victòria de l'alcalde a les primàries

El partit aprova aquest dissabte les llistes per a les municipals amb un debat obert sobre el to de l'oposició parlamentària comandada per Joaquim Nadal. Alguns alcaldes el consideren massa tebi i poc crític amb les retallades socials del Govern del CiU

Ferran Casas

BarcelonaEl consell nacional del PSC està convocat aquest dissabte a les 10 del matí amb l'objectiu d'aprovar les llistes de les eleccions municipals. Els socialistes catalans fan el mateix dia que ho fa el PSOE a Madrid i en el seu cas tampoc s'espera cap sorpresa. Però el cas és que avui és la primera ocasió en què José Montilla i Jordi Hereu es veuen les cares després de les primàries a Barcelona, que l'alcalde va guanyar davant Montserrat Tura, que comptava amb un cert vist-i-plau de l'aparell del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant el primer secretari del partit, que seguirà en el càrrec fins al congrés de l'octubre, com l'alcalde de la capital catalana prendran la paraula. De fons, a més de l'actitud de Montilla abans de les primàries –la federació de Barcelona va denunciar que el primer secretari havia demanat a Hereu que ho deixés córrer i no deixés pas a Tura–, hi ha del debat sobre el to d'oposició que ha de tenir el PSC.

Cargando
No hay anuncios

Els alcaldes estan intranquils davant del que consideren concessions o to baix del grup parlamentari que comanda Joaquim Nadal i en algunes reunions internes han fet notar el seu malestar. Estan segurs que, per sortir-se'n el 22 de maig, la denúncia de les retallades en política social de CiU seria un bon reclam.