Política20/07/2012

Joaquim Nadal: "El concert basc no és possible a Catalunya"

El president parlamentari del PSC explica que el seu partit no està a favor d'equiparar el pacte fiscal amb el concert econòmic i demana que se separi aquesta negociació de la reivindicació independentista

Ara

BarcelonaUna setmana abans del ple del pacte fiscal, el president parlamentari del PSC ha explicat aquest divendres que el veu factible, però que "cal trencar la falsa assimilació entre pacte fiscal i concert econòmic". En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Nadal ha assegurat que "el concert basc no és possible a Catalunya", perquè "es fonamenta en l'anomalia i només s'explica des de l'excepcionalitat". Ha concretat que si l'acord es planteja en termes d'adhesió a una proposta és "difícil" que el PSC s'hi sumi, però que si es fa com una negociació, els socialistes hi seran perquè estan a favor del pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà de trencar l'equiparació del pacte amb el concert, Nadal també ha demanat a CiU que separi el finançament de la reivindicació independentista. "No estem a favor d'equiparar pacte i concert i si ens rebutgen el concert anar directament a la independència", ha concretat el president del PSC al Parlament.

Cargando
No hay anuncios

En ser qüestionat sobre la possibilitat que el seu partit quedi fora de l'acord, Nadal ha defensat que el PSC "mai no quedarà al costat ni més enrere que el PP" perquè els populars "volen la recentralització de l'Estat". Ha remarcat, en aquest sentit, que el seu partit es troba en un altre punt i ha insistit que la prioritat, en aquest moment, "és sortir del pou" de la crisi i evitar "discursos buits" perquè la gent està "molt emprenyada". Tot i així, ha remarcat que si, finalment, el PSC forma part de l'acord, el partit el defensarà amb la mateixa força a Madrid.

Nadal també s'ha referit a temes com la detenció de l'exconseller Jordi Ausàs o el suposat finançament irregular de CDC i ha assegurat que són temes que l'entristeixen perquè és "ploure sobre mullat en el desprestigi de la política". Ha remarcat, també, que és "evident" que CDC s'haurà d'explicar.

Cargando
No hay anuncios

Un error "ridícul"

Sobre l'error de votació del PSC ahir al Congrés, que va donar suport al corredor central, Joaquim Nadal ha recordat que el grup ja s'ha disculpat. Ha qualificat l'episodi d'error "ridícul i evitable", però ha insistit que el corredor central "no es farà mai" perquè és una "barbaritat que costa una milionada" i, per tant, ha assegurat que el que es va votar ahir "no servirà de res".